Biologische landbouw berust op het principe dat de vruchtbaarheid van de bodem zodanig in stand gehouden wordt dat, mét behoud van het milieu, de consument een gezond product krijgt. In de praktijk betekent dat een verbod op het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. Daarnaast gebruiken biologische werkende boeren organische, in de natuur ontstane, mest en nemen zij zodanige planten beschermende maatregelen dat er geen negatief of vervuilend effect op het milieu plaats vindt. De productiewijzen, etikettering en controle van producten afkomstig van biologische landbouw zijn binnen de EU aan regelgeving gebonden
De olijfbomen van Mas Fuertes zijn in 2010 op het landgoed geplant. De olijfolie is afkomstig van 100% argudell olijven. Deze olijven komen uitsluitend voor in de regio Emporda aan de Spaanse Noordkust.
Flesinhoud: 500 ml
Collefrisio Primitivo is een wijn die de zintuigen streelt en de ware essentie van de Primitivo-druif prachtig tot uiting brengt. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van volle rode wijnen met een sterk fruitig karakter.
Deze wijn is het resultaat van nauwgezet werk in de wijngaard, de druiven worden met de hand geoogst en met zorg geperst. De druivenmost fermenteert op natuurlijke wijze in ondergrondse glazen vaten gedurende 1 tot 2 maanden, zonder toevoeging van gist.
Zalmroze van kleur, licht fruitig van geur met nuances van rode bessen en aardbei. De smaakstructuur is rond, droog en aromatisch en aanhoudend in de afdronk. Feestelijk aperitief, maar ook prima bij milde tapas of een koude visschotel.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Toegankelijke Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van rijp rood fruit, eiken en boter. De evenwichtige, elegante smaak combineert goed met kalfsvlees of gevogelte.
Intens sappige, droge witte wijn met een verfijnde geur van gele bloemen, perzik, abrikoos en gember. De smaak is vol, zacht en rijpfruitig met een zalvende textuur en milde zuren. Elegante finale met tonen van toast en amandel.
Een fruitige en soepele Chianti met een kruidige touch, afkomstig van het biologische Toscaanse wijndomein Salcheto.
Fraaie, volrode wijn uit de Italiaanse Marken. Onweerstaanbaar fruitig, vol en soepel, de ideale zomerse rode wijn. Lekker bij kruidige pasta, pizza en runderstoofschotels.
Een verfijnde en elegante Spätburgunder met frisse tonen van kersen, rode bessen en een subtiele hint van eikenhout.
De elegante, fruitige rosé van Mourgues du Grès, één van de beste producenten in Costières de Nîmes, is gemaakt van syrah, grenache en mourvèdre. Enige uren schilinweking zorgen voor de iets donkerdere tint.
Droge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van bloemen en peer. De smaak is opwekkend, vol en zacht. Goed te combineren met gevogelte, zoals parelhoen of Bressekip.
Toegankelijke, volle rode wijn met een verleidelijke geur van bosaardbei, zwarte kers, rozenbottel, peper en toast. Soepel en sappig in smaak met klein rood fruit, zachte tannines en een mooie fraîcheur.
Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.
Prachtige, verfijnde rode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, pruim, laurier en ceder. Intens sappig met rijp rood fruit, fijne tannine en een goede fraîcheur in de smaak. Aanhoudende finale met nuances van cacao, toast en peper.