Lekkere wijn recepten

Pesce in saor (Ingelegde vis uit Venetië)

Recept voor vier personen

Ingrediënten:

  • 500 g verse sardines, schoon
  • (eventueel te vervangen door filet van stevige witvis als zeewolf, in stukken van 3 bij 4 cm)
  • 500 g uien, in ringen gesneden
  • 2 eetl olijfolie
  • 100 ml witte wijnazijn 
  • 200 ml witte wijn 
  • 100 g rozijnen
  • 100 g licht geroosterde pijnboompitten
  • 2 laurierblaadjes
  • olie om de vis in te bakken

Bereiding:

  1. 1 Fruit de uien circa 15 minuten op middelhoog vuur in twee eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn maar niet bruin.
  2. Voeg de azijn, witte wijn, rozijnen, pijnboompitten en laurierblaadjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat dit 15 minuten zacht koken.
  3. Bestrooi de sardines met zout. Verhit een halve centimeter olie in een pan en bak de visjes snel aan beide kanten bruin.
  4. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en schik ze daarna in een schaal.
  5. Schep de warme saus over de sardines. Laat afkoelen en zet de schaal dan afgedekt weg in de koelkast en laat 8 tot 12 uur marineren. Dien op als koud voorgerecht of tapa, maar serveer het niet te koud. 
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.